lördag, december 11

Reinkarnation

Biggest loser säsong 9
Var tredje person i USA är fet. En av tre.

Så, jag har börjat se Biggest loser och det är faktiskt bättre än man kan tro. Såg precis klart finalen från säsong 9. Det här är en sån där realityserie där man bygger upp relationer med deltagarna, nästan på ett ohälsosamt sätt. Det bästa av allt är att det motiverar den som tittar till att träna och att äta hälsosamt. Jag har faktiskt slutat äta godis efter att ha sett detta.

Killen i orange, Daris, vars startvikt låg på drygt 150kg lyckades springa ett maraton på strax över 4 timmar. Ett maraton! Konceptet för programmet är ganska simpelt. Varje vecka utsätts deltagarna för olika utmaningar som gynnar dem under spelets gång och varje vecka vägs de in där den person med minst procentuell viktnedgång riskerar att få lämna ranchen. Den som gått ned mest (procentuellt) till finalen vinner 250.000 dollar. En ganska bra morot till att träna :-)

Note: Sveriges version håller tyvärr inte alls samma klass som den Amerikanska.

2 kommentarer:

  1. ÅÅh jag älskar bigggest loser! Ska förstöra lite nu genom att säga att jag hörde att ungefär 90% av deltagarna går upp en massa i vikt sen efter programmet.. fail. Hihi

    SvaraRadera
  2. Inte konstigt egentligen, de lever i en bubbla där på ranchen och när de kommer hem till samma vanliga vardag... men sjukt inspirerande!

    Brukar käka popcorn medan jag ser programmet och klagar över hur snabbt de ger upp ^^

    SvaraRadera