tisdag, april 26

Ju fler desto bättre


Jag funderade lite över vad som gör mig glad. Materialisten tillika nörden i mig är det första jag kommer att tänka på. En ny smartphone med de senaste funktionerna skulle få mig på gott humör, likaså en ny high-tech dator. Men måste det kosta 279000 dollar, ha ett rött chassi, ferrarilogga och 400 hästkrafter? En osmakligt dyr biljett till ett sport- eller musikevangemang eller ett Steakhouse som serverar Oxfilé på planka?

Jag träffade Sofie i helgen, vi promenerade en sväng runt stan och sen vidare till kvantum där vi åt varsin mjukglass. Inget fancy eller pråligt, kostade inte heller speciellt mycket men det var trevligt. Jag är inte säker på vart jag vill komma, men nånstans känns det som att det är "detaljerna" som spelar roll. Självklart går de till viss del hand i hand också. Som en hermeunetisk cirkel där helheten beror på delarna samtidigt som delarna behövs för att utgöra helheten (Åke skulle varit stolt).

Sedan tänkte jag på mongolider. Tänk er själva; En autograf från Måns Zelmerlöw, en femkrona på marken, en hemvisit av ett Jehovas vittne eller andra "vardagliga" saker. Brukar det göra Dig glad? Det skulle med största sannolikhet få en mongolid att jubla högt, på sitt eget sätt, och göra dennes dag. Kanske rentav vecka. Nu generaliserar (och överdriver?) jag givetvis.

Men på ett sätt kanske det är just mongoliderna som är de riktiga "vinnarna".

Nu var det inte min tanke att skriva ett seriöst inlägg. Det kändes osmakligt att skämta om en så utsatt grupp som knappt kan försvara sig.

Avslutar här. Har driftat iväg nog nu

2 kommentarer: